Правосъдното министерство започва проверки на Агенция по вписванията, Търговския регистър, с

...
Правосъдното министерство започва проверки на Агенция по вписванията, Търговския регистър, с
Коментари Харесай

Янаки Стоилов представи екипа си, пловдивчанин стана зам.-министър

 Правосъдното министерство започва инспекции на Агенция по вписванията, Търговския указател, за да се заобикалят нередности и да се усъвършенства обслужването. Ще бъде направена и инспекция на сключените обществени поръчки в последните години, обзор на правосъдната промяна и битката с корупцията. Това обяви проф., длъжностен министър на правораздаването, на конференция, на която показа екипа си.

" За нас е значимо да подобрим обслужването, в това число електронното, на жителите. Проява на неприятни практики на редица области за предоставяне на поданство, местата за наказванията, за вписванията. Ще взаимодействаме с Висш съдебен съвет за неговата активност и органите на правосъдната власт.

Правосъдното министерство ще стартира осъществяване на срещи с адвокатурата, магистратурата, правосъдните реализатори, неправителствени организации за идентифициране на проблеми.

Освен това приоритет на държавното управление е осъществяване на изпитите за адвокати, което заради пандемията имаше закъснение, най-малко в този момент да бъде преодоляно, даже на части ".

Стоилов и показа екипа си. Назначени са няколко заместник-министри: Мария Павлова, следовател в Националната следствена работа и предходен министър на правораздаването в служебното правителство; Иван Демерджиев, юрист и началник на Адвокатската гилдия в Пловдив.

" Началник на моя кабинет е Мариян Карагьозов, който е правист. Завършва доктарантура по Балканистика в Българска академия на науките, досегашен сътрудник в БНР в Истанбул; Мария Папазова, която е със забележителен опит с електронните медии и с опит като парламентарен кореспондент ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР